uwc

uwc

torsdag 2. oktober 2014

SOCIAL JUSTICE CONFRENCE

Heioghå

Forrige uke hadde vi noe som heter Social Justice Confrence, som varte i 3 dager hvor vi hadde workshops og foredrag  om Social injustice and inequality istedet for skole (wey). Så vi fokuserte mest på fattigdom i industri-land. 
Så det var flere organisasjoner som kom på skolen og fortalte om forskjellige ting. Noen ting var bedre enn andre, det kom også litt an på hvilke workshops du kom med på i forhold til hvordan du oppfattet det. Hvert hus hadde også et gruppeprosjekt hvor vi skulle velge et spesifikt problem et spesifikt sted som hadde noe å gjøre med inequality. 
Det er ikke så lett å ha et prosjekt med 26 stykker, men vi endte opp med et veldig velykket resultat! Vi valgte å fokusere på det som tidligere var Burma og som nå heter Myanmar, hvor en muslimsk minioritet blir undertrykket. Vi lagde også en hashtag #REGOCNISEROHIGNYA 
hvor alle prøvde å oppfordre folk til å skrive det på en lapp og laste det opp på det sosiale mediet du evt. bruker. (vi har fortsatt prosjektet, så ta bilde av deg/venner og last det opp på facebook/instagram, så kan du bidra til en god sak;)
Vi vant ikke konkurransen (selv om alle sa den var best, ok) jaja. 
Vi lagde også en veldig fin video, som du kan se her: 
P.S: vi har filmet alt selv! Eller de som lagde den har...

Noen bilder fra uken:
 venner+meg på workshop (bildene de har var for å sende inn til et Archive for sosial kommunikasjon i Hong Kong hvor vi skulle finne noe som representerte noe for oss her på AC (og de to er jo alltid så seriøse haha)
Besøkte en mine ikke så langt unna for å se hvordan arbeidskårene har vært før. Tror det var ganske kult, var ikke med ned siden jeg var i klaustrofobi-gruppen….
Under presentasjonene fra de forskjellige husene.
Da PK presenterte sin presentasjon (vinnerene, forresten)
"Superseriøse" DK go Louis da vi filmet et intervju for en workshop

 AC peopleeee
Open Circle --- Egentlig ganske morsomt hva som skjedde.
Så- Vi fikk alle beskjed om å skrive ned noe vi brydde oss om og ville diskutere innenfor social justice, og deretter kunne du rekke opp hånden og si det i mikrofonen også ble det skrevet opp på en av plakatene A-Z. Det jeg ikke visste var at vi ikke skulle snakke sammen alle sammen, men vi skulle splitte oss opp i grupper etter bokstavene, og den som hadde foreslått emne skulle være gruppeleder. Så plutselig endte jeg opp som gruppeleder for å diskutere mobbing… Som forsåvidt var ok, selv om å være leder for en gruppediskusjon på engelsk ikke er så avslappende. Men det som var morsomt var at den eneste som stilte opp var mattelæreren min.. haha. Men han er best så det gikk fint. Heldigvis kom det 2 stk til. Så vi hadde en veldig liten men koselig gruppe med en bra diskusjon.

Så litt fra etter skoletid og helgen:

 Slapper av på jordet. Måtte bare ta bilde når du kan se alle sauene i bakgrunnen haha.


 Sea front by almost night

 Litt mer seafront.



De kozligste 1st years jentene på kozeligzt picnic.
 .
 Samme picnic som forrige bilde.

En storfornøyd, hyper, nervøs,hoppende glad Fanny da jeg dro langt og lenge for å dra på ishockey!! Såå gøyyyyyy. Håper på å få dratt neste uke.


Nå er jeg syk, og lever i uggs, kosebukser, lang cardigan, skjerf, dobble ullgensre. Håper på å bli bedre snart…. 

SNX FOLKS
kommenter om det er noe dere lurer på:):)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar